10 reviews for Flăcări gemene
You must be logged in to post a review.
Flăcări gemene
de
Oana Stroe
30,00 lei 20,00 lei
sau comandă cartea prin SMS la numărul: 0723 581 373 (tarif normal)
IMPORTANT: numărul de mai sus este NUMAI pentru SMS. Pentru contact, apelați 0729 962 859.
– titlul
– câte exemplare?
– numele destinatarului
– adresa de expediere
– numărul de telefon
– costul expediției este unic, 5 lei pe teritoriul României
» Citește un fragment din carte în format PDF
ISBN: 978-606-95247-7-0
Anul apariției: 2021
Nr. pagini: 242
Format: 13 x 20
Povestea vieții Oanei este povestea curajului ori, mai degrabă, poezia lui. Din lămâile destinului, scriitoarea a făcut limonadă și a dăruit-o celorlalți. Și-a creat propriul rol, pe care a decis să-l joace mizând pe o singură carte: cea a iubirii.
Oana Stroe a debutat în 2020, cu povestirea Garsoniera ambulantă, în antologia „Inima nu face riduri”.
Volumul Flăcări gemene este o suită de opt nuvele, opt perspective, ce dezvăluie cât de capricios e zarul aruncat de viață. Într-un moment te afli într-un răsărit calm, iar în următorul te trezești în mijloc de furtună.
Iubesc să scriu. Pasiunea pentru literatură s-a sădit de mică, pe vremea poveștilor citite sau interpretate de mari actori.
Oana Stroe
Raluca Pavlișan (proprietar verificat) –
Prin nuvelele oferite în volumul „Flăcări Gemene”, Oana te poartă între trecut și prezent, între realitățile vieții și iubirea, ca formă de manifestare a Eu-lui, între cogniție și emoție.
Fiecare nuvelă îți dezvăluie treptat o poveste de iubire, unică în felul ei , în care resimți fiecare vibrație a personajelor direct implicate.
Iubirea mistuie uneori atât personajul cât și cititorul, limbajul este grăitor și pe alocuri resimți revenirea spre adolescență, cu păstrarea deopotrivă a unor granițe autoimpuse, care lasă însă loc liber propriei imaginații.
Cartea aduce deopotrivă noutatea includerii în cadrul poveștilor de iubire a unor teme de actualitate ce vizează dezvoltarea personală a omului, înțelegerea unor adevăruri prin abordarea psihoterapiei, problema cuplului perfect din punct de vedere intelectual, dar profund disfuncțional din punct de vedere sexual.
E o carte ce merită a fi lecturată și poate pentru cei care au nevoie să se înțeleagă sau să își înțeleagă adolescenții din familie, deschide ferestre spre a căuta posibilități de comunicare sau a-și pune măcar întrebări legate de abordarea timpurie a unor subiecte delicate.
Felicitări, Oana Stroe!
Sorina Bera –
Este pentru prima data cand citesc ceva scris de Oana. Felul in care Oana ne povesteste intamplarile din cele 8 nuvele este simplu, direct, atractiv. Odata ce incepi sa citesti oricare dintre povestile Oanei, devii curios sa afli cum se va termina. Fiecare dintre povesti este unica, intensa, duce cu ea o incarcatura emotionala puternica, de la inceput si pana la sfarsit, de aceea uneori am avut senzatia ca Oanei nu ii ajunge timpul sa isi redea povestea, ca se grabeste sa o spuna pe toata in doar cateva minute, decat ore, in doar cateva pagini decat intr-un roman. Ii doresc Oanei ca acesta sa fie doar inceputul si, daca va reusi sa afle care dintre cele 8 povesti a starnit cel mai mare interes audientei, pe aceasta sa o dezvolte mai departe intr-un roman. Oana detine deja toate ingredientele necesare pentru un roman de success.
Laura Preda (proprietar verificat) –
“Draga Oana, Astăzi am deschis cartea…. Doamne, m-au incercat atatea emotii, parca nu puteam sa ma opresc din citit… Am ars mancarea si am intarziat la grădiniță…este fabuloasa!
Iti mulțumesc ca m-ai făcut, sa citesc din nou cu toata fiinta mea… Abia aștept să ii adorm pe baieti si sa reiau lectura… Sunt mamica de 3 baieti si pana nu termin de citit vom avea ceva “probleme”.
Am terminat cartea în două zile, aseară ma gândeam la povestea “7 ani în 120 min”… Astăzi rememoram acțiunea din “Flăcări gemene”….mi se pare extraordinară și aștept cu nerăbdare următoarea carte.”
Simona Petrescu (proprietar verificat) –
Va iubesc condeiul! N-am lăsat cartea din mână până n-am terminat-o. O zi întreaga!
Astept cu nerabdare urmatoarele carti scrise de tine.
A fost o placere imensa sa parcurg paginile, cum nu am mai simtit de peste 10 ani.
Pentru clipele minunate in care ti-am citit gandurile…mulțumesc cu inima!
Un nou an luminos, împlinit, îți doresc!
Ramona Kama – Istanbul (proprietar verificat) –
Am citit cu bucurie si entuziasm fiecare poveste in parte! Toate mi-au placut, insa ‘Povestea ochilor albastri’ m-a impresionat in mod deosebit! Felicitari si la cat mai multe carti si lansari!
Roxana Bituleanu (proprietar verificat) –
O carte captivanta, sensibila, vie, plina de emotiile tineretii! Nu o poti lasa din mana pana nu o termini. Ma bucur pentru tine si astept cu nerabdare urmatoarea carte.
Vorbe pentru suflet (proprietar verificat) –
Oana Stroe a debutat în 2020, cu povestirea Garsoniera ambulantă, în antologia „Inima nu face riduri”. Anul 2021 îi aduce o nouă operă printr-o colecție de povestiri sensibile într-un volum unic intitulat „Flăcări gemene” apărut la Editura Siono. O carte ce nu doar ne va înșirui povești menite să răscolescă inimile celor ce citesc dar și ne va provoca să ne amintim tinerețea, eșecurile, iubirile neîmpărtășite și unele goluri ce nu au fost umplute până acum!
„Iubesc să scriu. Pasiunea pentru literatură s-a sădit de mică, pe vremea poveștilor citite sau interpretate de mari actori.”
Oana Stroe
Iubesc foarte mult cărțile ce mă trec prin diferite stări sufletești, iubesc nebunia loc, tulburarea dar și curcubeul ce răsare după toate furtunile. Astfel, ca într-un carusel de emoții m-a primit și cartea autoarei Oana Stroe, și poate mai mult de atât. Cartea îmbină viața fără retușuri în opt povestiri scurte ce reîntregesc iubirea, cea care e începutul tuturor începuturilor dar și pașii nesiguri uneori care ajung până la ea. Într-un ansamblu de cuvinte ce au apropiat sufletele eroilor cărții dar și într-un joc al circumstanțelor am parcurs un drum al celor ce se descoperă, ce se reclădesc, a celor ce caută răspunsuri și nu în ultimul rând a unora care trăiesc toată viața în căutarea sensului și definiției dragostei.
Emoția puternică ce pulsează prin fiecare pagină dă textului o profunzime aparte chiar dacă fiecare poveste mi s-a părut atât de cunoscută și totuși unică. Autoarea a depănat din firul vieții anume acele istorisiri care ar putea lua forma oricărei vieți. Ar putea fi drama mea sau a ta, ar putea fi începutul poveștii mele sau a celei mai bune prietene. Încărcătura emoțională uneori m-a depășit iar în unele cazuri am lăsat capul în jos în nevoia de a face acel respiro căutând alinare îmbrățișând coperta știind că acolo ard două flăcări gemene ce se vor completa într-o uniune departe de înțelegerea noastră.
Fiecare poveste a fost unică, a cuprins esența vieții ba în doze mici ba în toată plenitudinea extazului, în toate am găsit și zi și noapte, și bucurii și lacrimi, necazuri și armonii, și dincolo de toate furtunile ce ne fac tot mai puternici cuvintele au prăsărat speranțe, multe și toate pregătite să călească fiecare personaj în parte. Femei și bărbați ce s-au regăsit pe sine într-o lume ce înnoadă vieți, încurcă ițe și potrivește destine.
Din câte ați observat am evitat pe cât posibil să vă vorbesc de fiecare poveste în parte, dar am hotărât să mă abțin deoarece altfel aș știrbi din munca autoarei, pentru că tot ce am citit a fost frumos, plăcut și de nedescris. Doar de citit la tonul jos al vibrației sufletului într-o pace deplină!
Cartea „Flăcări gemene” este genul de roman care te va întoarce cu susul în jos, care se va juca cu sentimentele tale și va crea dependență. O narațiune ingenioasă, cu personaje încântătoare. O poveste dulce-amăruie despre dragoste și nu doar. O lectură extraordinară pe care o recomand cu drag.
Colț de suflet (proprietar verificat) –
,,Iubesc să scriu. Pasiunea pentru literatură s-a sădit de mică, pe vremea poveștilor citite sau interpretate de mari actori.”
Cuvintele de început îi aparțin autoarei Oana Stroe, o femeie puternică cu suflet sensibil, care a știut cum să facă limonadă din lămâile vieții, să se lase ghidată de propriile experiențe pentru a fi sprijin pentru cei care caută luminița de la capătul tunelului, pentru cei care au nevoie de un izvor de inspirație pe cărările lumii.
Scrisul este o unealtă prin care atinge inimi, o face de ani buni pe blogul personal, iar în 2020 a bifat debutul literar cu povestirea ,,Garsoniera ambulantă”, în paginile antologiei ,,Inima nu face riduri”, apărută la Editura Siono, pentru ca în 2021 să-și vadă povestirile adunate între copertele cărții ,,Flăcări gemene”, volumul despre care vă voi povesti.
Flăcări gemene – o carte care lasă amprente în suflet
Cartea adună un mănunchi de povestiri în care viața deține rolul principal, un rol care naște curcubeu și furtună, dar care vizează întotdeauna conștientizarea și evoluția personală, acesta este sentimentul pe care l-a născut în mine această lectură.
Opt povești așteaptă să fie descoperite în paginile cărții ,,Flăcări gemene”, așteaptă să cucerească inimi de cititori împătimiți, romantici ori realiști, iubitori de viață și de frumos.
Oana are o căldură și o simplitate prin care expune totul, prin care trezește emoție și reușește să aducă cititorul pe calea propriilor amintiri, căci fiecare dintre noi a suferit din dragoste, a mers la braț cu orgoliul prin viață sau a purtat diverse măști pentru a-și ascunde propria vulnerabilitate.
,,Cearta programată” este prima povestire din carte, cea care amintește tuturor îndrăgostiților cât este de toxic să transforme tărâmul dragostei într-un ring al luptei pentru putere.
,,Flăcări gemene” este povestirea care încheie minunata călătorie printre experiențe și trăiri felurite, cea care ne arată cât este de important să ne recunoaștem sentimentele și să îndrăznim să le urmăm pentru a trăi fericirea.
Toate poveștile mi-au plăcut, unele mi-au amintit de mine în diverse etape ale vieții, dar nu pot să nu menționez că ,,Pălăria” a reușit să mă emoționeze până la lacrimi, pentru că evidențiază cât de valoroși sunt oamenii de lângă noi, acei oameni care ne apreciază și ne sprijină atunci când ne simțim îngenuncheați de viață.
În speranța că v-am stârnit interesul, vă invit să descoperiți minunatele povestiri din carte și să citiți cu încredere autorii români!
N Marianne (proprietar verificat) –
Romanul ,,Flăcări gemene” al scriitoarei Oana Stroe te atrage cu fiecare narațiune. Poveștile de viață sunt intense și imprevizibile. Te afli într-o continuă curiozitate și destinul îți aduce în cale alte suflete care își caută o pereche. Uneori, pereche poate însemna liniștea sufletească adusă de un prieten drag, un iubit sau un frate. Dualitatea ființe umane își are rădăcinile în celălalt. Suntem oglindirea sau visul cuiva. Suntem marea iubire sau cea mai grea decizie. Suntem mereu doi. Niciodată singuri.
Punctul de interes al Omului a fost și va rămâne Iubirea, sentimentul cel mai profund care ne apropie unii de alții, ne apropie de Divinitate. A fi aproape de Om înseamnă a fi aproape de Dumnezeu. Situațiile pot fi așa diverse, cum este și cartea Oanei.
Dragilor, vă recomand cu mare dragoste cărțile Siono. Sunt o bucurie pentru suflet. Pe Oana Stroe o găsiți pe site-ul editurii Siono sau în librăriile partenere fizice sau online. Pentru mine a fost o încântare să o citesc și abia aștept cartea următoare.
Cristina Pop (Revista TIMPUL, Belgia) (proprietar verificat) –
Volumul de nuvele și povestiri al Oanei Stroe « Flăcări gemene » aparut la Editura Siono este o scriere fluidă, din unghiul unui narator atoateștiitor, uimește prin dedublarea poveștii și înfășurarea personajelor în mantia propriilor gânduri, percepții, iluzii sau treziri. Parcursul fiecărei experiențe relatate este trecut printr-un filtru psihologic al narațiunii, autoarea este un glas al conștiinței și conștientizării. De fapt, povestirile vin întotdeauna pe fundalul unui înțeles profund al vieții ce adesea se complică pe măsură ce se împletesc relații interumane imperfecte, dar firești. Probabil le-am putea încadra în categoria de povești terapeutice sau în cea a psihanalizei literare, scopul acestor scrieri fiind nu de a învinui comportamente umane ci de a dărui eliberări sufletești.
Originale și diferite unele de alte, nuvelele și povestirile păstrează în centrul lor vocea sufletului cu pendularea între binele și răul interior ce se dovedesc atât de încâlcite încât nu pot fi rezolvate decât prin soluții ieșite din comun, dar acel comun pe care mentalul colectiv și-l adjudeca drept natural, ne este adesea prezentat de Oana Stroe în unghiuri extreme sau prin ieșirea din cotidian pe ușa realismului magic.
Volumul « Flăcări gemene » nu este o lectură pentru gratuitatea cititului, ci este scris pentru a deranja și a impune reflecții din partea cititorului. Subiectele directe, stânjenitoare pe alocuri, fugărite de superficialitatea personală în societatea actuală, arată clar hibele individului și mai cu seamă raportarea la profilul salvatorului, al înțeleptului al victimei, al tiranului. Oana Stroe observă la nivel colectiv punctele slabe ale psihicului manifestat în social și le transpune prin povești verosimile, actuale în material de analiză. Scrisul său arată profunzimea viziunii personale și nu este despre creație de dragul artei, ci despre artă de dragul vindecării. Realismul concepției sale literare, adesea tăios, alteori ambalat fantezist, răzbate din inima fiecărei povestiri cu intenția unei mărturisiri și depășiri a unui moment critic.
« Coincidențe » aduce în prim plan viața trăită la indigo, figura paternă unică și greșeala repetată cu care viața fiilor este însemnată până la momentul ce le aduce în lumină adevărul : « A realizat că a scăpat de durerea ce îi strivise pieptul toată copilăria și, în schimb, și-a făcut loc o bucurie fără seamăn : Am un frate, un frate cu care mă pot înțelege perfect ! ». Oana Stroe, prin personajele sale, atent alese și cosntruite, întinde o mâna de salvare eului aflat sub povara amintirilor, ruminatiilor și eșecului mai ușor de apropriat decât succesul. « Decizii pe șine » este tabloul gândurilor puse în mișcare de biologic, al ființelor purtate pe șinele de fier ale vieții, alimentate de angoasele și părerile de rău ce țin captive personaje în trenul deznădejdii, până când în punctul culminant, de obicei înlesnit de o persoană cu un grad superior de înțelegere, se întâmplă reversul, soluționarea răului ce a cuprins lumea. Poveștile nu sunt happy end-uri, dar sunt chei de înțelegere și adaptare, de supraviețuire, de ridicare deasupra traiului comun ce îi îneacă pe oameni în tevatura gândurilor. Povestea Elvirei e povestea mamei sale, e povestea celor de dinainte, a figurilor feminine, o repetiție a capcanelor până când apare declicul și personajul își acceptă latura creatoare și înțelege rostul fiecărei figuri ce i-a modelat existența de până atunci și astfel apare lumina prin coborârea la capătul liniei.
« Povestea ochilor albaștri » e povestea interferenței istoriei în viața personală ca o gaură neagră în viața personajelor. Treizeci de ani comprimați au despărțit și reunit o familie, două regimuri politice, elementul declansator fiind problema de inimă a copilului nou-născut apărut în familie. Cordul este organul adesea adus în discuție si în jurul căruia se tes toate dramele existențiale reunite în carte. Autoarea pare că se joacă cu viețile pe hârtie. Poveștile sale, oricât le-am considera de strategic alcătuite, pe atât de profund ating cititorul. « Flăcări gemene » încheie volumul : « Ei sunt unul, un întreg minunat și desăvârșit. », o concluzie a existenței imperfecte ce îi subrezeste omului puterea de înțelegere, și îl provoacă la un exercițiu de voință.