Dacă ai ajuns pe pagina aceasta înseamnă că ești creativ și talentat și mai ales că ai ceva de spus în literatura contemporană.
Cu alte cuvinte în ADN-ul tău există noțiunea de carte. Excelent!
Pentru că a scrie o carte e sinonim cu a da viață.
Sentimentul acela când ai în mână volumul ce-ți poartă semnătura e COPLEȘITOR.
Cartea ta e o COMOARĂ pe care poți să o dăruiești familiei tale. Feedback-ul de la cititori și prezența cărții tale în librării e MINUNE.
ETAPELE PROCESULUI DE PUBLICARE
Evaluarea manuscrisului
Se face de către un redactor sau un lector de carte de carte care îl propune pentru includerea în planul editorial.
În primul rând trebuie să ne trimiți manuscrisul.
Trimite la adresa autor@sionoeditura.com:
1. Un fragment de 10 pagini (cu diacritice);
2. Sinopsis al lucrării (una-două pagini de Word);
Noi îți vom răspunde în maximum 30 de zile.
Dacă răspunsul este pozitiv, te vom ruga să ne trimiți manuscrisul integral.
Pentru a ajunge carte, manuscrisul trece prin câteva etape:
Corectura primară
Prima „șlefuire” a textului din punct de vedere gramatical și ortografic.
Redactarea și stilizarea
Această etapă presupune intervenții pe text din partea corectorilor și a redactorului de carte pentru a aduce în context eventualele inadvertențe ori exprimări ambigui. Modificările vor fi semnalate pe document apoi acesta va fi trimis autorului pentru validare. După obținerea formei definitive se trece la etapa următoare.
Corectura 2.
Se realizează după redactare și reprezintă analiza finală a textului din punct de vedere gramatical și ortografic, precum și din cel al punctuației.
Tehnoredactarea și corectura 3
Stabilirea datelor tehnice ale lucrării: format, mărime și corp de literă, evaluarea numărului de pagini, stabilirea structurii lucrării etc. Manuscrisul se paginează în forma grafică pentru tipar.
Această etapă se finalizează cu validarea de către redactorul de carte.
După validare, manuscrisul se trimite autorului pentru verificarea finală, înainte de tipar.
Coperta
Alegerea acesteia influențează în mod decisiv impactul cărții asupra cititorului, la fel cum ambalajul unui produs este cel care atrage primul atenția. Coperta însumează „fața” (coperta 1), „spatele” (coperta 4), cotorul cărții precum și flapsurile (dacă este cazul). Fiecare detaliu va fi atent elaborat, însumând ideile autorului și sugestiile editurii.
Tiparul
Autorul revede opera și își dă acceptul final, însemnând că lucrarea poate intra în producție.
Se obțin codul ISBN și CIP corespunzător de la Biblioteca Națională.
Cartea intră la tipar, în tirajul stabilit împreună cu autorul.
Din tirajul stabilit, 12 exemplare rămân în editură pentru fondul de carte, iar 8 exemplare merg la Biblioteca Metropolitană și Biblioteca Naţională a României care reţine 3 exemplare, dintre care un exemplar pentru Depozitul legal propriu, un exemplar pentru semnalare statistică şi elaborarea Bibliografiei naţionale curente a României şi un exemplar destinat schimbului internaţional de publicaţii, şi distribuie câte un exemplar Bibliotecii Academiei Române, Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi, Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timişoara.
Difuzarea și promovarea
Cartea va fi expusă spre vânzare în librăria SIONO și în alte librării online și fizice partenere, de asemenea va fi promovată prin prezentări și recenzii, se vor organiza concursuri de carte etc.
Librăria SIONO organizează propriile campanii de promovare în mediul online, precum și promoții periodice în librăriile fizice cu care colaborează. Acestea vor fi anunțate atât pe pagina de Facebook a Editurii cât și pe site-ul Editurii.
Autorul va avea pe site-ul SIONO propriul cont, securizat, unde va putea consulta oricând situația vânzărilor atât în Librăria SIONO cât și din rețelele partenere (pe baza rapoartelor acestora).
Dragă autorule, SIONO este editura ta. Noi nu-ți publicăm doar cartea, ci așezăm în șablon sufletul cărții tale. Oferim cea mai frumoasă variantă a ei. O punem în lumină și o ajutăm să prindă viață.
IMPORTANT: Manuscrisele care nu au fost acceptate și cele care au fost retrase la dorința autorului vor fi șterse implicit din baza de date. În cazul în care autorul își retrage manuscrisul fără un motiv întemeiat după acceptarea acestuia și includerea în planul editorial, SIONO Editura își rezervă dreptul de a nu mai accepta în viitor manuscrise ale autorului respectiv.